За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Политика

Володимир Зеленський: «Україну неминуче чекає перемога»

№17—18 (11257—11258) // 02 марта 2023 г.
Володимир Зеленський: «Україну неминуче чекає перемога»

Найважливіше з прес-конференції для українських та іноземних ЗМІ, яка відбулася у річницю вторгнення.

ПРО ЗАХИСТ НЕБА. «Захист неба — це ППО, але не тільки ППО. Також ми говоримо сьогодні про літаки — це теж частина ППО. І наші партнери розуміють, що ми хочемо використовувати це як захист нашого неба, інфраструктури та цивільного населення. Тому ми почали важливі кроки вперед. Моя зустріч із прем’єр-міністром Великої Британії дає відповідь на питання, чи є в України шанс отримати високоякісні літаки. Ми відкриваємо тренування з Британією. І сьогодні в мене була зустріч із прем’єр-міністром Польщі — ми відкриваємо навчання на F-16», — розповів Президент.

За його словами, переговори щодо тренування українських пілотів ведуться з іще кількома країнами Європи.

Глава держави нагадав, що було декілька етапів у процесі ухвалення рішень про отримання Україною західної зброї. Спочатку це були артилерійські системи, потім броньована техніка й танки.

Володимир Зеленський відзначив, що партнери бачать успіхи нашої армії на полі бою, вірять у нас і допомагають.

«Єдине слабке місце — це терміни. Терміни — це втрата людей. Тому потрібне пришвидшення постачання зброї», — наголосив Президент.

ПРО ПОЗИЦІЮ КИТАЮ. Коментуючи опубліковану на сайті МЗС Китаю позицію щодо політичного врегулювання війни в Україні, Президент сказав: «Мені здається, що це був не мирний план Китаю, не резолюція, не декларація… Я вважаю, що Китай показав свої думки щодо цього. І те, що Китай почав говорити про Україну, — це дуже непогано».

Водночас Володимир Зеленський наголосив, що для України важливі конкретні кроки та результат, до якого вони приведуть.

«Я вважаю, що там є повага до територіальної цілісності. Там не вказано, щодо якої країни, але порушена територіальна цілісність нашої держави. Там ідеться про ядерну безпеку. Я вважаю, що це дуже важливо. Це збігається з інтересами світу і нашої держави. Є якісь пункти, які мені зрозумілі. Є думки, з якими я не погоджуюсь», — пояснив він.

Водночас Президент акцентував: якщо принцип поваги до територіальної цілісності не передбачає виведення всіх російських військ із території України, то це не підходить нашій державі.

На переконання Володимира Зеленського, потрібно працювати з Китаєм щодо тих позицій, де є повага до міжнародного права, територіальної цілісності та певних безпекових речей.

ПРО ПІДТРИМКУ «ВЕЛИКОЇ СІМКИ», І ЯПОНІЇЇ ЗОКРЕМА. «Ми маємо повну підтримку «Великої сімки». Зараз головує Японія. За 40 хвилин до нашої зустрічі в мене була розмова з G7 — Україна була запрошена, ми дістали велику підтримку», — констатував глава держави.

Президент повідомив, що велику допомогу Україні надасть саме Японія.

«Там зрозуміла підтримка. Мені зрозуміла сума коштів, яку прем’єр-міністр узгоджуватиме з парламентом. Здається, така процедура погодження виділення підтримки Україні», — розповів Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що надзвичайно вдячний голові японського уряду Фуміо Кішіді, який проявив себе як пряма й зрозуміла людина. Володимир Зеленський розповів, що запросив прем’єр-міністра Японії відвідати Україну з візитом, і запрошення було прийняте.

КОЛИ ЧЕКАТИ НА ПЕРЕМОГУ. «Кожна людина в Україні дуже хоче, щоб кожен наступний крок був вирішальним, останнім, переможним. І дуже часто хтось не витримує, і, емоційно спілкуючись офіційно з пресою, навіть представники держави на різному рівні, починають говорити про якісь терміни. Бо всі хочуть повернути території. Тому що так хочеться, щоб закінчилася війна. Бо ми так хочемо миру», — зазначив Володимир Зеленський.

Водночас Президент зауважив, що лише емоцій і слів замало — потрібно працювати, оскільки все залежить від українців.

«Є військові кроки, ми до них готуємося. Ми готові морально. Готуємося технічно. Зброєю, посиленням, формуванням підрозділів, бригад наступу. Різні категорії людей відправляємо на навчання».

Президент зазначив: якщо всі українці та наші партнери

залишатимуться міцними й

об’єднаними, то Україну неминуче чекає перемога.

«Я впевнений, що перемога буде. Так, я дуже хочу, щоб цього року. У нас для цього є все: мотивація, впевненість, друзі, дипломатія, журналісти. Ми

об’єднали всі сили проти цієї навали», — наголосив Володимир Зеленський.

ПРО ПОКАРАННЯ ВИННИХ У ВОЄННИХ ЗЛОЧИНАХ. Президент України переконаний, що військово-політичне керівництво Росії буде притягнуто до відповідальності за воєнні злочини, скоєні в Україні.

На думку Володимира Зеленського, у процесі притягнення до відповідальності багато залежатиме від допомоги партнерів, зокрема Нідерландів.

Як зазначив глава держави, сила правової системи Нідерландів полягає в тому, що рано чи пізно справи доводяться до кінця.

«Тому я дуже розраховую, що як це було з МН17, так само і з війною в Україні — ми разом доведемо цю справу до суду й справедливого покарання», — резюмував Володимир Зеленський.

ЗАВДАННЯ ПРЕЗИДЕНТА — ОБ’ЄДНАННЯ СВІТУ. «Моє завдання як президента, лідера нашої держави — у жодному разі не зробити навіть припущення про послаблення підтримки України. Я вважаю, що єдність,

об’єднання світу — це моє головне завдання», — зазначив Володимир Зеленський.

Він наголосив, що Україна потребує постачання озброєння для того, щоб зберегти свою державність і захиститися від вторгнення.

«Ми не воюємо. Ми боремося за своє життя», — акцентував Президент.

Глава держави зазначив, що окремі країни демонструють утому від війни в Україні через внутрішні економічні проблеми, які спровокувала російська агресія.

«Важливий момент — донести всім, що це не наша війна, ми боремося за всіх вас. Не ця війна викликала кризу — це Росія спеціально створює кризу, щоб послабити вашу підтримку та звинуватити Україну. І моє завдання — робити все, щоб підтримка світу для України не послабилася», — сказав Володимир Зеленський.

ПРО ФОРМУЛУ МИРУ — НА САМІТІ. Виконання всіх пунктів української формули миру дасть змогу відновити міжнародне право та перейти до дипломатичної фіксації завершення війни в Україні.

Глава держави зазначив, що Україна планує провести установчий саміт щодо реалізації формули миру, й нині триває робота над залученням до участі в ньому якомога більшої кількості країн світу.

За словами Володимира Зеленського, ідеться не лише про стратегічних партнерів України, але й про держави Латинської Америки, Африки, а також про Китай та Індію.

Глава держави зазначив, що країни світу можуть підтримати окремі пункти формули миру, які, зокрема, стосуються ядерної безпеки та проблем довкілля.

«Ми це запропонували, там є фіксація миру або кінця війни. Там є цей пункт. Він дуже важливий, тому що нам потрібні гарантії безпеки. І це потрібний пакет безпеки для України, українців», — сказав Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що одним із завдань української формули миру є гарантія безпеки для всієї Європи.



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Замена жесткого диска на ноутбуке
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
17/04/2024
Во вторник, 16 апреля, Владимир Зеленский подписал закон №10449 о мобилизации, который парламент принял 11 апреля...
17/04/2024
В Звягеле, что в Житомирской области, состоялся чемпионат Украины по вольной борьбе в возрастной категории U-20...
17/04/2024
В Луцке состоялись Всеукраинские соревнования по стрельбе из лука среди сильнейших юниоров и кадетов...
17/04/2024
Днепр принимал 1-й в истории турнир Украинской СуперСерии по бадминтону...
Все новости



Архив номеров
апрель 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.026