За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Политика

«Сьогодні завдання кожного з нас — зробити свій внесок у перемогу»

№17—18 (11257—11258) // 02 марта 2023 г.

Віталій Барвіненко, голова Одеської районої ради:

— Як відомо, в 2020 році в Україні пройшов завершальний етап адміністративно-територіальної реформи, в ході якого відбулося укрупнення районів. А також було створено 13 абсолютно нових. Одеський район — один із них. Більше того, за кількістю жителів він поступається лише Харківському району Харківської області.

Тож вважаю себе і Юрія Юрійовича Крука, як начальника Одеської районної військової адміністрації, у певному сенсі щасливими людьми. Адже нам довірено створення абсолютно нової адміністративно-територіальної одиниці. І це фантастичний досвід!

Перший рік життя Одеського району був присвячений колосальній роботі з ревізії всього майна, яке перебувало на балансі районів, що ліквідуються, — а це школи, лікарні, дитячі садки, ФАПи і так далі, з подальшою передачею їх територіальним громадам, щоб вони могли отримати бюджетне фінансування. І тут я хочу сказати без жодного перебільшення: у тому, що нам вдалося провести цю роботу швидко та організовано, колосальна заслуга Юрія Крука як голови районної державної адміністрації.

Ну а потім на нашу землю прийшла біда. І тепер ми, районна рада та районна військова адміністрація, здобули колосальний досвід роботи системи місцевого самоврядування в умовах війни. І знову сполучною та об’єднуючою ланкою виступила районна військова адміністрація на чолі з Юрієм Круком.

Вірю, що невдовзі буде перемога. І Одеський район, як і вся Україна, повернеться до мирного життя. Завдань невирішених ще багато. Починаючи від ліквідації законодавчих прогалин у життєдіяльності нових адміністративно-територіальних одиниць та закінчуючи реалізацією ідеї агломерації Велика Одеса.

Не сумніваюся — ми впораємось.

Василь Гуляєв, Чорноморський міський голова:

— Безумовно, дворіччя Одеського району мріялося іншим. Якщо спочатку, можливо, і був якийсь скепсис щодо життєздатності нової адміністративно-територіальної одиниці, то незабаром усі побоювання розсіялися. Насамперед завдяки злагодженій та ефективній роботі громад, які об’єднав Одеський район, а також конструктивній діяльності Одеської районної державної, нині військової адміністрації. З’ясувалося, що працювати ми вміємо! Все це повною мірою стосується Чорноморської міської територіальної громади. Вже за рік роботи вдалося досягти багато чого.

Тому плани на 2022 рік як у громаді, так і в районі загалом були грандіозними. Але 24 лютого на нашу землю прийшла війна. І нам довелося переходити на військові колії. Але це випробування Одеський район витримав. Багато в чому завдяки об’єднуючим зусиллям Одеської районної військової адміністрації.

Сьогодні завдання кожного з нас — зробити свій внесок у перемогу.

Володимир Новацький, голова Южненської ОТГ:

— Коли створювалися нові районні адміністрації, ми погано розуміли, що вони будуть собою являти, як і в яких межах будуть діяти. Мушу сказати, я сам скептично ставився до створення такої інституції: ні бюджету, ні кадрів, ні приміщення, ні законодавчої платформи для діяльності. Та успіх будь-якої справи насамперед залежить від того, хто за неї береться, які повноваження бере на себе керівник як особистість, а не лише як виконавець певних функціональних обов’язків.

Нам в Одеському районі щодо цього поталанило. Юрій Крук зі своєю командою протягом доволі незначного часу зумів вийти на відповідний рівень, створити продуктивно і ефективно діючу структуру, налагодити взаєморозуміння між головами громад і керівництвом району, організувати взаємодію між нашими громадами. Я вважаю, що у нас цей проєкт втілився вдало.

Об’єднання громад зіграло важливу консолідуючу роль у час війни. Ми регулярно зустрічаємося раз на два тижні. Є обмін інформацією, взаєморозуміння та взаємодопомога. Це особливо важливо, коли мова йде про підтримку наших військових, їх забезпечення. І координацію вміло здійснює Одеська районна державна, а нині військова адміністрація.

Людмила Прокопечко, голова Доброславської ОТГ:

— Створення Одеського району і, відповідно, Одеської державної районної адміністрації стало логічним і важливим етапом територіальної реформи. Тому, звичайно, я як досвідчений керівник з розумінням поставилася до цього процесу і мала певні сподівання на спільну плідну співпрацю з новою владною структурою. Ці сподівання цілком справдилися, зокрема, в плані координації дій громад району у тому чи іншому напрямку.

Особливо важливого значення набула координуюча роль райадміністрації і персонально її очільника Юрія Крука у період воєнного стану. Адже ми маємо вирішувати чимало спільних завдань, насамперед, щодо всебічної підтримки наших військових та надання гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям.

Лідія Савельєва, голова Овідіопольської ОТГ:

— На початку у мене, як у селищного голови, та й у моїх колег виникало питання, які функції буде виконувати новостворена Одеська райдержадміністрація, як складуться відносини між новою владною структурою і Овідіопольською селищною радою. Та ці застереження виявилися марними.

У нас виникало багато проблемних питань, які самотужки було вирішити важко. Доступність, комунікабельність та миттєва реакція Юрія

Юрійовича Крука на мої звернення щодо проблем, які виникали в громаді, давали можливість отримувати тільки позитивний результат. Особливо це стало відчутно в період військового стану в нашій країні.

Сам Юрій Юрійович і вся його відповідальна команда сприяли вирішенню багатьох проблемних питань, зокрема: надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, забезпечення роботи об’єктів критичної інфраструктури за відсутності електропостачання, організація діяльності селищної ради в умовах війни. Актуальні питання обговорюються і контролюються на селекторних нарадах, які проводяться регулярно. Спільними зусиллями всіх ланок влади забезпечується стабільна життєдіяльність громади.

Михайло Бухтіяров, голова Біляївської ОТГ:

— Від самого початку створення Одеська районна державна адміністрація стала надійним другом і наставником 22 новоствореним територіальним громадам, які тільки починали свій складний шлях становлення та розвитку.

Не зважаючи на свою «молодість», Одеська райадміністрація стала взірцем органу державної виконавчої влади на місцях, потужним зв’язуючим ланцюгом між державою та місцевим самоврядуванням, реалізуючи координуючу роль в усіх сферах життя. Юрій Крук із своєю потужною командою фахівців є новою генерацією державних службовців у новітньому етапі становлення публічної служби нашої держави.

У зв’язку з широкомасштабним вторгненням Росії 24 лютого 2022 року державна адміністрація набула статусу військової, і це є важливим елементом обороноздатності нашої країни у період війни.

Валерій Стоїлакі, голова Візирської ОТГ:

— Завдяки симбіозу з Одеською районною військовою адміністрацією організаційна робота у нашій громаді була стабільною, що дало змогу оперативно реагувати на певні ситуації. Візирська громада з початку повномасштабного вторгнення рф перепрофілювалася на військові рейки. Плели маскувальні сітки для воїнів, збирали допомогу для ЗСУ, готували їжу для ТРО. Активно займалися волонтерською діяльністю. У тісній співпраці з бюджетоутворюючим підприємством ТІС, Благодійним фондом ім. О. Ставніцера, фермерами та підприємцями вдається надавати допомогу і місцевим жителям, і військовим частинам, і родинам військовослужбовців, які полягли за незалежність України.

Окрім того, підтримували й інфраструктуру: ремонтували дороги, облаштовували бомбосховища і «Пункти незламності».

На 2023 рік громада вже має певні проєкти. Найголовніший з них — це створення безпечних умов для навчання школярів офлайн. І, звичайно, чекаємо нашу якнайшвидшу перемогу!

Тимур Хасаєв, Таїровський селищний голова:

— Таїровська громада плідно співпрацює з адміністрацією Одеського району у цей важкий час для України. Були отримані генератори для критичної інфраструктури, різноманітна гуманітарна та консультативна допомога. Ми й надалі будемо докладати усіх зусиль для плідної співпраці. Також Таїровська громада співпрацює з різноманітними організаціями та міжнародними фондами.

Завжди приємно знати, що у будь-яку хвилину можливо звернутись до адміністрації Одеського району та отримати допомогу й вичерпну інформацію. Громада дякує голові Одеської районної військової адміністрації Юрію Юрійовичу Круку за допомогу та співпрацю.

Олег Мишаглі, голова Нерубайської ОТГ:

— На жаль, війна внесла свої корективи у розвиток громад Одеського району та загалом нашої країни. З початку повномасштабного вторгнення виникла низка викликів, які потребували негайного вирішення.

Надзвичайно важливо, що у цей складний час налагоджена чітка комунікація між органами місцевого самоврядування та керівництвом районної військової адміністрації на чолі з Юрієм Круком. Юрій Юрійович постійно на зв’язку, кожне важливе питання тримає на особистому контролі. Кілька разів на місяць відбуваються селекторні наради, у яких беруть участь керівники Одеської райради та голови територіальних громад Одеського району.

У зв’язку з важким соціальним становищем в країні ми закуповуємо продукти першої необхідності для підтримки незахищених верств населення громади та ВПО, що мешкають на нашій території. Постійно координуємо цю діяльність з керівництвом РВА, отримуємо додаткову допомогу від Координаційного гуманітарного штабу. Спільними зусиллями всіх ланок влади забезпечується стабільна життєдіяльність громади.



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Установка SSD M2 в ноутбук
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
24/04/2024
Знаходяться ці гнізда на спеціальних платформах, які спеціалісти ДТЕК Одеські електромережі встановили на електроопори. Виявилося, що птахи заселили усі 257 платформ...
24/04/2024
За результатами проведених мікробіологічних досліджень Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України станом на 22 квітня...
24/04/2024
Предстоящая помощь Украине от стран-партнеров будет зависеть от того, насколько будут действовать реформы...
24/04/2024
У Таїровській селищній раді представники Державної екологічної інспекції провели семінар на тему: «Користування веб-ресурсом і додатком «Екозагроза»...
Все новости



Архив номеров
апрель 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.025