За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Политика

Високий рівень життя жителів — головна мета Стратегії розвитку

№137 (10837) // 03 декабря 2019 г.
Високий рівень життя жителів — головна мета Стратегії розвитку

Коментар Світлани Рябоконь, проектного менеджера Авангардівської селищної ради

З лютого цього року почалася розробка Стратегії розвитку Авангардівської територіальної громади. Даний документ визначить основні пріоритети, які ставить перед собою керівництво громади на найближчі сім років. Підготовка Стратегії розвитку є вимогою законодавства, на її основі будується взаємодія об’єднаної територіальної громади з Державним бюджетом.

Для Авангардівської ОТГ така взаємодія є життєво необхідною. Адже в найближчих планах — будівництво великих соціальних об’єктів, зокрема, шкіл і дитячих садків. Щоб реалізувати задумане, одного бюджету ОТГ мало, адже необхідно фінансувати поточну життєдіяльність громади. Тому потрібна підтримка Державного бюджету. І цю підтримку ми отримаємо, коли затвердимо Стратегію розвитку ОТГ.

До реалізації ряду проектів ми вже приступили. Так, отримавши фінансування з Державного фонду регіонального розвитку, приступили до будівництва Авангардівської гімназії. 1 вересня 2020 року вона має відкрити свої двері. Розпочато будівництво дитячого садка в житловому комплексі «Сьоме небо». Цей мікрорайон ріс стрімкими темпами. Основні його жителі — молоді сім’ї. Тому питання — з ким же залишити дитину? — в житловому комплексі «Сьоме небо» більш, ніж актуальне. Також, провівши консультації з підрядниками і проектантами, подаємо до Державного фонду регіонального розвитку документи на реконструкцію Будинку культури в с. Прилиманському. Хочемо зібрати в одному, дуже місткої будівлі, кілька різнопланових об’єктів: спортивний зал, який дозволить проводити заняття з кількох видів спорту; приміщення для проведення заходів у сфері культури; музей села; сучасну бібліотеку. Нарешті, центр адміністративних послуг залишиться в оновленому Будинку культури, але тепер хочемо розмістити його на першому поверсі.

22 грудня відбудуться вибори в селі Нова Долина, п’ять депутатів будуть представляти інтереси села в Авангардівській селищній раді. Стратегія розвитку ОТГ враховує приєднання нового населеного пункту. Проблем в Новій Долині вистачає. У селі немає дитячого садка, школа тріщить по швах в прямому і переносному сенсах, необхідно реконструювати Будинок культури. Є свій житловий комплекс «Озерки». Зрозуміло, що знову зіткнемося з проблемою визначення числа жителів: — скільки в Новій Долині прописано людей і скільки тут реально проживає.

Всього Стратегія розвитку Авангардівської ОТГ, яку будемо стверджувати на сесії в кінці грудня, налічує понад 80 проектів. До слова, частина з них з’явилася буквально зовсім недавно, наприклад, дати друге життя старій будівлі дитсадка в Прилиманському, і розмістити в ній класи для підготовки дітей до школи. А від інших проектів тимчасово довелося відмовитися. Наприклад, від будівництва Палацу спорту. На жаль, держпрограма будівництва подібних об’єктів передбачає наявності не менше 2,5 тисячі посадочних місць. Ясно, що для нас це абсурдні вимоги. А ось Палац спорту на 300-500 місць був би реальністю.

Стратегія розвитку територіальної громади передбачає економічний розвиток ОТГ з мінімальним впливом на бізнес, створення комфортних умов для проживання мешканців громади, створення якісних, освітніх, медичних, соціальних, адміністративних послуг.

Авангардівська ОТГ майбутнього — це економічно розвинена територія з рівними умовами для всіх підприємців, розвиненою інфраструктурою і високим рівнем життя для кожного жителя громади.



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
24/04/2024
Знаходяться ці гнізда на спеціальних платформах, які спеціалісти ДТЕК Одеські електромережі встановили на електроопори. Виявилося, що птахи заселили усі 257 платформ...
24/04/2024
За результатами проведених мікробіологічних досліджень Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України станом на 22 квітня...
24/04/2024
Предстоящая помощь Украине от стран-партнеров будет зависеть от того, насколько будут действовать реформы...
24/04/2024
У Таїровській селищній раді представники Державної екологічної інспекції провели семінар на тему: «Користування веб-ресурсом і додатком «Екозагроза»...
Все новости



Архив номеров
апрель 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.052