За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Политика

Школа Демократії — новітній безкоштовний навчальний проект в Одесі/Львові/Полтаві

№69—70 (10624—10625) // 27 июня 2018 г.

Демократії потрібні демократи. Саме під таким девізом розпочав свою роботу Східноєвропейський центр багатопартійної демократії (СЦБД) в Україні. СЦБД є організацією, яка сприяє розвитку демократичної системи та культури в країні, допомагає політичним партіям та громадським активістам одержувати знання та навички для активної участі у процесі розбудови та зміцнення демократії.

Для досягнення своїх амбітних цілей СЦБД відкрив перші школи демократії в Одесі та Львові у жовтні 2017 року. Школа демократії — це п’ятимісячна програма неформального навчання, яка спрямована на поглиблення знань студентів з питань демократичної політики. Студентом школи може стати кожна людина, яка досягла 18 років і активно бере участь у громадському житті. У студентських лавах Школи демократії є представники політичних партій, місцевої влади, неурядових організацій, медіа, студенти та аспіранти, незалежні експерти та громадські діячі. Заняття проходять два рази на тиждень і є повністю безкоштовними.

Ця навчальна програма має свої переваги. Вона була створена у співпраці українських та іноземних експертів, які розробили її, враховуючи українські реалії та потреби. Вона складається з чотирьох модулів і спрямована на розвиток знань, навичок та цінностей. Наприклад, студенти Школи демократії мають змогу прослухати лекцію про децентралізацію, взяти участь у дебатах про гендерну рівність у політиці, розробити власний план з партійного фандрайзингу (залучення коштів для розбудови партії) та навчитися керувати проектами. Баланс між теоретичними та практичними заняттями, інтеграція інтерактивних методологій у навчання — лише одна із принад Школи демократії.

Школа демократії — це постійне збагачення власного світогляду. Завдяки спілкуванню з експертами-викладачами, зустрічам з цікавими людьми кожний студент Школи може знайти нові відповіді на ті питання, які його турбують, і інтегрувати інноваційні знання та практику у власну діяльність. Окрім цього, Школа демократії — це майданчик для діалогу, де студенти відчувають себе комфортно, висловлюючи різні точки зору, і ставляться з повагою один до одного.

Також варто наголосити на тому, що участь у цьому проектові — це унікальна можливість стати членом міжнародної Мережі випускників Школи демократії, адже школи діють не лише в Україні, а і в понад 10 інших країнах світу. Це навчання, яке залишає слід у житті кожного студента, адже Школа демократії завжди залишає двері відкритими для своїх випускників і готує для них багато інших цікавих нагод для зустрічей.

Проект набув неабиякого успіху, про що свідчить розширення мережі і заплановане відкриття третьої Школи демократії у Полтаві, у вересні 2018 року. Аби взяти участь у проекті, необхідно лише заповнити заявку за посиланням до 30 червня 2018 року: https://goo.gl/forms/8CsuQC05YbJxk4Uo2

Детальніше про організацію можна дізнатись, відвідавши веб-сайт eecmd.org та сторінку у Фейсбуці «Eastern European Centre for Multiparty Democracy-EECM». У разі виникнення питань звертайтесь до Координатора Школи демократії Сергія Глебова у місті Одеса за електронною адресою sergglebov@gmail.com



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
17/04/2024
Во вторник, 16 апреля, Владимир Зеленский подписал закон №10449 о мобилизации, который парламент принял 11 апреля...
17/04/2024
В Звягеле, что в Житомирской области, состоялся чемпионат Украины по вольной борьбе в возрастной категории U-20...
17/04/2024
В Луцке состоялись Всеукраинские соревнования по стрельбе из лука среди сильнейших юниоров и кадетов...
17/04/2024
Днепр принимал 1-й в истории турнир Украинской СуперСерии по бадминтону...
Все новости



Архив номеров
апрель 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.029