За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Культура

Одеський міжнародний літературний фестиваль — в сьомий раз

№103—104 (11093—11094) // 16 сентября 2021 г.

З22-го по 26 вересня відбудеться Одеський міжнародний літературний фестиваль. За інформацією організаторів, в місто завітають 43 учасника з восьми країн, включаючи Людмилу Улицьку (РФ), Лукаса Берфуса (Швейцарія), Юдіт Германн (Німеччина), Анжеліку Фрейтас (Бразилія), Софі Оксанен (Фінляндія), Івонн Адхіамбо Овуор (Кенія) та ін.

30 років тому Україна офіційно здобула незалежність, і в ознаменування цієї дати на відкритті фестивалю українські автори Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Людмила Херсонська, Борис Херсонський, Мар’яна Савка та інші прочитають уривки зі своїх поезій, прозових текстів та репортажів, які своєрідно підсумовують життя в Україні за останні 30 років та висловлюють надії на майбутнє. Також на відкритті фестивалю Людмила Улицька виступить з розповіддю про свій спосіб читання, про власні стосунки з книгами і зустрічі з відомими поетами та письменниками. В дні проведення фестивалю письменниця також презентує свій новий роман.

В рамках проведення фестивалю Саша Філіпенко (Мінськ) представить свій новий роман «Колишній син», пройде обговорення поточної політичної ситуації в Білорусі; відбудеться виступ групи «Жадан і собаки». У літературному концерті будуть представлені нові пісні Сергія Жадана; співзасновник літературної інтернет-платформи «Букнет» Сергій Грушко розповість про те, як письменники легко можуть публікувати власні твори, захищаючи їх від піратства, заробляти кошти та вести активний діалог зі своїми читачами; одеська письменниця Юлія Верба презентує свій роман — трилогію «Одеська сага», а Юрій Андрухович — новий роман «Радіо Ніч».

Одеський міжнародний літературний фестиваль представить чотирьох молодих и дуже різних поетів з Одеси: Дмитра Журавля, Гліба Кучму, Валерія Пузика, Надію Глушкову. Ще з часів футуризму Одеса була відома як місто молодого експериментального мистецтва. І тепер гостям будуть продемонстровані нові перформансні форми подання поезії.

Дослідниця історії української гастрономії Олена Брайченко представить нову книгу про минуле та сьогодення української кухні.

Традиційно фестиваль приділить багато уваги юним читачам: сім авторів виступлять зі своїми творами для дітей та юнацтва. Літературна програма захопить юну публіку різноманітними темами.

Фестивальні зустрічі будуть проходити в Академічному українському музично-драматичному театрі імені В. Василька, Будинку вчених, ОНУ ім. І. І. Мечникова.



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
24/04/2024
Знаходяться ці гнізда на спеціальних платформах, які спеціалісти ДТЕК Одеські електромережі встановили на електроопори. Виявилося, що птахи заселили усі 257 платформ...
24/04/2024
За результатами проведених мікробіологічних досліджень Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України станом на 22 квітня...
24/04/2024
Предстоящая помощь Украине от стран-партнеров будет зависеть от того, насколько будут действовать реформы...
24/04/2024
У Таїровській селищній раді представники Державної екологічної інспекції провели семінар на тему: «Користування веб-ресурсом і додатком «Екозагроза»...
Все новости



Архив номеров
апрель 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.027