За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Политика

Степан Чернявський: «Україна не конкурент. Україна — партнер!»

№21—22 (11365—11366) // 14 марта 2024 г.
Степан Чернявський: «Україна не конкурент. Україна — партнер!»

Минулого тижня в Брюсселі в Європарламенті три дні працювала українська делегація, яка мала переконати європарламентарів продовжити безмитну та вільну торгівлю українських виробників з країнами ЄС. Нагадаємо, що пільговий режим закінчується влітку цього року. Тому треба було знайти аргументи для європарламентарів, щоб вони дали згоду на продовження дії безмитної та вільної торгівлі.

Поїздку організувало Міністерство аграрної політики і продовольства України. У складі делегації були заступник аграрного міністра Маркиян Дмитрасевич, заступник міністра економіки Тарас Качка та два народних депутати України — тернопольчанин Іван Чайківський і представник Одещини Степан Чернявський, який є заступником голови комітету ВРУ з питаннь аграрної і земельної політики.

Чи вдалася місія? На це питання редакція попросила відповісти народного депутата України Степана Чернявського:

— Забігаючи наперед, з задоволенням відзначу — місія вдалася. Комітет Європарламенту з міжнародної торгівлі підтримав без змін пропозицію Єврокомісії продовжити для України ще на один рік дію безмитної торгівлі. Попереду — голосування в самому Європарламенті. Але є небезпідставна надія на те, що Україна одержить повну підтримку.

Відзначу, що переконати членів комітету Європарламенту з міжнародної торгівлі було непросто. Адже попередньо аграрний комітет Європарламенту рекомендував повернути юридичні та економічні взаємини між Україною та ЄС на довоєнний рівень в частині сировини, продуктів переробки та продуктів харчування. На цю новину ми відреагували дуже швидко, тому терміново відправилися у відрядження до Брюсселя.

Нам потрібно було довести, що Україна — не конкурент, а партнер. На зустрічах з Єврокомісією, дипломатами та депутатами обговорювали нагальні проблеми та шукали спільні рішення, які будуть взаємовигідними і орієнтованими на майбутнє України та ЄС, працювали над питаннями захисту інтересів наших виробників. Дуже вдячні європейським колегам за розуміння та підтримку, зокрема доповідачці з питання продовження автономних торговельних преференцій для України Маркеті Грегоровій і доповідачу з питання продовження автономних торговельних преференцій для України Урмасу Паету.

Також ми говорили не лише про переваги української продукції, але і про санкції на російські товари, які чомусь, як і раніше, поступають до Євросоюзу. У данному питанні рішення просте: РФ — наш спільний ворог. Тому вкотре закликали Брюссель накласти санкції на імпорт російської сільськогосподарської продукції. Це позбавить росію валютних надходжень в бюджет, який повністю переорієнтований на війну з нашою державою.

Записав Олег Суслов



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
24/04/2024
Знаходяться ці гнізда на спеціальних платформах, які спеціалісти ДТЕК Одеські електромережі встановили на електроопори. Виявилося, що птахи заселили усі 257 платформ...
24/04/2024
За результатами проведених мікробіологічних досліджень Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України станом на 22 квітня...
24/04/2024
Предстоящая помощь Украине от стран-партнеров будет зависеть от того, насколько будут действовать реформы...
24/04/2024
У Таїровській селищній раді представники Державної екологічної інспекції провели семінар на тему: «Користування веб-ресурсом і додатком «Екозагроза»...
Все новости



Архив номеров
апрель 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.027