За гуманизм, за демократию, за гражданское и национальное согласие!
Общественно-политическая газета
Газета «Вечерняя Одесса»
RSS

Культура

Чекає українська книга

№45—46 (11285—11286) // 08 июня 2023 г.

9—11 червня під егідою Міністерства культури та інформаційної політики України Одеська національна наукова бібліотека, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Державна наукова установа «Книжкова палата України імені Івана Федорова» за підтримки Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної та Одеської міської рад, Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація», Всеукраїнської громадської організації «Бібліополіс» та офісу представництва Мережі креативних міст ЮНЕСКО «Одеса — місто літератури ЮНЕСКО» проводять загальнонаціональний комплексний захід соціокультурного та науково-комунікативного спрямування — інтелект-форум, у рамках якого відбудуться ХХІІІ Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині» та IV ОдесаБібліоСаміт — Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю.

Традиційно метою Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» є сприяння відродженню і розвитку культури в Україні, утвердженню національної ідентичності українського народу та популяризації державної мови, що набуває особливо важливого значення під час війни.

Виставка-форум також покликана стимулювати розвиток книговидавничої справи та книгорозповсюдження, сприяти промоції та репрезентації сучасної української книги, вихованню культури читання на кращих зразках вітчизняної та світової літератури в українському перекладі, поповненню бібліотек Одещини сучасною вітчизняною книжковою продукцією.

У програмі виставки-форуму заходи професійного та культурно-просвітницького спрямування — «круглий стіл» «Українська книга в час війни і після неї», а також широкий спектр подій з промоції книги і читання: презентації нових вітчизняних видань і видавничих проєктів, промоакції, автограф-сесії, зустрічі з відомими українськими авторами, фахові дискусії, майстер-класи за участі представників провідних видавництв України, письменників, ілюстраторів книги, літературознавців, мистецтвознавців, бібліотечних фахівців та широкої громадськості.

Особливою родзинкою у програмі подій також стане виїзне свято української книги в селищі Авангард, що відбудеться у суботу, 10 червня.

Нагадаємо, що газета «Вечерняя Одесса» є багаторічним інформаційним партнером Всеукраїнської виставки-форума «Українська книга на Одещині».



Комментарии
Добавить

Добавить комментарий к статье

Ваше имя: * Электронный адрес: *
Сообщение: *

Нет комментариев
Поиск:
Новости
08/11/2023
Запрошуємо всіх передплатити наші видання на наступний рік, щоб отримувати цікаву та корисну інформацію...
17/04/2024
Во вторник, 16 апреля, Владимир Зеленский подписал закон №10449 о мобилизации, который парламент принял 11 апреля...
17/04/2024
В Звягеле, что в Житомирской области, состоялся чемпионат Украины по вольной борьбе в возрастной категории U-20...
17/04/2024
В Луцке состоялись Всеукраинские соревнования по стрельбе из лука среди сильнейших юниоров и кадетов...
17/04/2024
Днепр принимал 1-й в истории турнир Украинской СуперСерии по бадминтону...
Все новости



Архив номеров
апрель 2024:
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


© 2004—2024 «Вечерняя Одесса»   |   Письмо в редакцию
Общественно-политическая региональная газета
Создана Борисом Федоровичем Деревянко 1 июля 1973 года
Использование материалов «Вечерней Одессы» разрешается при условии ссылки на «Вечернюю Одессу». Для Интернет-изданий обязательной является прямая, открытая для поисковых систем, гиперссылка на цитируемую статью. | 0.027